21 november 2012

Nu Är Gränsen Nådd!!!

Jag borde egentligen ha gått och lagt mej redan, men jag öppnade ett brev från älskade hyresvärden och nu är jag upprörd! Hur kan de bara höja och höja på hyran hela tiden! Det är ju alldeles hemskt att hyran ska höjas medan lönerna hålls på samma nivå. Tänk att måsta flytta från sitt hem pga. att hyran höjs!! Att något man tidigare haft råd med inte mera är överkomligt!

När vi flyttade till den här lägenheten som var på gränsen till vad vi hade råd med, flyttade vi in och lovade varandra att vi ändå aldrig skulle bo i en hyreslägenhet som kostade mera än 1000 €/mån. Nu är gränsen nådd, vår hyra steg till betydligt mycket över 1000 €/mån. Jag är så arg och chockad!

I början trivdes jag inte i den här lägenheten, men nu har vi bott här i över 2 år och jag har lärt mig att älska den och nu är det mitt hem! Jag vill inte flytta! Hur kan de bara göra såhär! Februari är den värsta månaden när man bor i en av Satos lägenheter, för ända sedan jag flyttade hemifrån och in i en Sato bostad har hyran höjts varje år i februari.

Om man tar en stund och funderar lite rationellt så är höjningen bara ca 35€/person i månaden. Så det låter ju inte så farligt... och det är ju överkomligt... Men vi hade satt en gräns och nu har den överskridits och det här känns för jävligt!! Det är ändå frågan om 70 € bort från sparandet till vårt drömhus... i månaden..! Det här året..! Nästa år kommer nästa höjning..
Jag ber om förlåtelse över att det här inlägget inte handlar om bara det ljuvligaste. Men det är bara att inse att livet inte hela tiden kan vara en dans på rosor..

6 kommentarer:

 1. VOI BLÄÄÄ! Samma hände för mig i den förra lägenheten som jag bodde i. Hyran höjdes helt plötsligt med 400 euro!! Bara för att hyresvärden hade "glömt" att höja den på flera år.... :o
  Nu äger vi som tur är vår lägenhet så man behöver inte vara rädd längre. Men jag lider med er.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 400 €!?! Om my! Det var nog en betydligt mycket värre höjning än vår! Får de verkligen göra så att de plötsligt höjer så mycket? Vi funderade också på det, att man nog bara borde skaffa sig eget, då är det ingen som kan komma och höja på priset!

   Radera
  2. jag har faktiskt ingen aning :D men jag flyttade bort då det hände.

   Radera
  3. Det förstår jag, att plötsligt få 400 e höjning klarar man inte av sådär bara.. :/

   Radera
 2. Det är ju väldigt tråkigt...blääh, faktiskt!! Du skrev ju också positivt att ni vill spara till ert drömhus :) Alisa sa' annars att du har en helt ljuvlig blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch usch, vill inte flytta :( Roligt att höra :)

   Radera

Jag blir så glad av en kommentar,
så lämna gärna en rad eller två :)