24 november 2012

Rostbiff med Rödvinssås Recept

Idag blev det lite lördagsmys med finare mat. Vi hittade ett jättebra recept på rostbiff och hade rödvinssås och potatis till. Rödvinssåsen är gjord på en färdig sås som man får köpa på Stockmann, den godaste rödvinssåsen vi har hittat som färdig sås.


Rostbiff 
1 kg omarinerad rostbiff
1 msk olja
2 msk smör
12 vitlöksklyftor
salt och peppar

Låt rostbiffen stå i rumstemperatur 1 h före tillredningen.
Lägg ugnen på 125 grader. Sätt oljan och smöret i stekpannan. Stek rostbiffens alla sidor. Lägg i 5 pressade vitlöksklyftor och 7 halverade vitlöksklyftor. Krydda med salt och peppar. Lägg rostbiffen i en ugnsform och häll smöret och kryddorna över den. Stick in stektermometern från sidan till mitten av rostbiffen. Lägg in i ugnen för ca 1½ h (det ska stå 60 grader på stektermometern när rostbiffen är färdig). Ta ut rostbiffen, vira in den i aluminiumfolie och låt stå ½ h före den skärs upp i tunna skivor.


Rödvinssås
Använd spaden som blev kvar i ugnsformen
1 förpackning Stckmann Gourmet Rödvinssås
1 msk smör

Sila spaden från ugnsformen och lägg i en kastrull med rödvinssåsen och 1 msk smör. Låt koka upp.

De halverade vitlöksklyftorna är goda att servera till maten.


Mätta...
... och nöjda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad av en kommentar,
så lämna gärna en rad eller två :)