Rostbiff
1 kg omarinerad rostbiff
1 msk olja
2 msk smör
12 vitlöksklyftor
salt och peppar
Låt rostbiffen stå i rumstemperatur 1 h före tillredningen.
Lägg ugnen på 125 grader. Sätt oljan och smöret i stekpannan. Stek rostbiffens alla sidor. Lägg i 5 pressade vitlöksklyftor och 7 halverade vitlöksklyftor. Krydda med salt och peppar. Lägg rostbiffen i en ugnsform och häll smöret och kryddorna över den. Stick in stektermometern från sidan till mitten av rostbiffen. Lägg in i ugnen för ca 1½ h (det ska stå 60 grader på stektermometern när rostbiffen är färdig). Ta ut rostbiffen, vira in den i aluminiumfolie och låt stå ½ h före den skärs upp i tunna skivor.
Rödvinssås
Använd spaden som blev kvar i ugnsformen
1 förpackning Stckmann Gourmet Rödvinssås
1 msk smör
Sila spaden från ugnsformen och lägg i en kastrull med rödvinssåsen och 1 msk smör. Låt koka upp.
De halverade vitlöksklyftorna är goda att servera till maten.
Mätta... |
... och nöjda |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag blir så glad av en kommentar,
så lämna gärna en rad eller två :)