24 februari 2013

Ugnsbroiler och -Grönsaker Recept & Svampstuvning Recept

Igår stod jag i köket och kockade åt Ben, med ett nytt recept. Vi hade en riktig mys kväll med god mat och gott vin. Nu tänkte jag dela med av recepten för jag har aldrig förut ätit så här saftig höna och svampstuvningen var så god! Det är väldigt enkla recept, fast processen med hönan tar ganska länge med marinering och allting. Men väl värt att testa!





Ugnsbroiler och - grönsaker
1 kg omarinerad broiler bröstfilé
300 g lök (ca. 3 st)
300 g tomat (ca 3-4 st)
300 g zuccini (ca 1 st)
8 vitlöks klyftor

Marinad:
½ dl citronsaft
2 msk olja
1 tsk rosmarin
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
2 pressade vitlöks klyftor

Ta bort skinn och ben från broilern. Blanda ihop marinaden. Låt broilerna stå i marinaden i minst 1 h. Skär tomaten och löken i klyftor, och zuccinin i rejäla bitar och halvera vitlöks klyftorna. Sen sätter man allting i en låg ugnsform och in i 200 graders ugn för ca 45 minuter.



Svampstuvning
200 g svamp (t.ex. champinjon eller kantarell)
½ lök
25 g smör
2 msk mjöl
2 dl mjölk
1 dl grädde
2 krm salt
lite peppar

Skär svampen och hacka löken. Fräs svampen i en kastrull tills vätskan avdunstat. Tillsätt smöret och löken och fräs. I med mjöl, rör om ordentligt och tillsätt mjölk och grädde. Sen får det puttra under lock i 10 minuter och sedan kryddar man med salt och peppar.





























Receptet till en nöjd gubbe, är att ställa god mat på bordet <3

2 kommentarer:

Jag blir så glad av en kommentar,
så lämna gärna en rad eller två :)