Ugnsbroiler och - grönsaker
1 kg omarinerad broiler bröstfilé
300 g lök (ca. 3 st)
300 g tomat (ca 3-4 st)
300 g zuccini (ca 1 st)
8 vitlöks klyftor
Marinad:
½ dl citronsaft
2 msk olja
1 tsk rosmarin
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
2 pressade vitlöks klyftor
Ta bort skinn och ben från broilern. Blanda ihop marinaden. Låt broilerna stå i marinaden i minst 1 h. Skär tomaten och löken i klyftor, och zuccinin i rejäla bitar och halvera vitlöks klyftorna. Sen sätter man allting i en låg ugnsform och in i 200 graders ugn för ca 45 minuter.
Svampstuvning
200 g svamp (t.ex. champinjon eller kantarell)
½ lök
25 g smör
2 msk mjöl
2 dl mjölk
1 dl grädde
2 krm salt
lite peppar
Skär svampen och hacka löken. Fräs svampen i en kastrull tills vätskan avdunstat. Tillsätt smöret och löken och fräs. I med mjöl, rör om ordentligt och tillsätt mjölk och grädde. Sen får det puttra under lock i 10 minuter och sedan kryddar man med salt och peppar.
Receptet till en nöjd gubbe, är att ställa god mat på bordet <3 |
Ser så gott ut :D Och Ben ser faktiskt supernöjd ut :D
SvaraRaderaDet var jätte gott!
Radera