3 mars 2013

Svamp Tomat Risotto

Igår testade vi igen på ett nytt recept med Ben. Det blev riktigt lyckat, så nu tänker jag dela receptet med er. Receptet är för 2 portioner, men ifall ni har hungriga gubbar i huset så skulle jag rekommendera att ni gör dubbelsats, för portionerna var ganska små.

Svamp Tomat Risotto
200 g svamp (t.ex. champinjon eller kantarell)
1 lök
6 vitlöks klyftor
1 msk smör
1 msk olivolja
1½ dl risottoris
(1 dl vitt vin, om man känner för det)
4 dl grönsaksbuljong
2 msk soltorkade tomater
1 näve rucolasallad
1 msk citronsaft
Salt och svartpeppar
Lite riven parmesanost

Skär svamparna i passliga bitar. Rosta svampen i en kastrull, tills vätskan har avdunstat. Lägg svampen åt sidan. Hacka löken och vitlöken. Fräs dem sedan i smör och olivolja. Lägg i riset och rör om tills riset blivit genomskinligt. (Ifall man vill kan man i det här skedet hälla i 1 dl vitt vin och låta det sugas upp före man börjar hälla i buljong, men det är inte måsta på, kom ihåg att minska på buljong mängden vid behov) Tillägg lite buljong och rör om tills vätskan sugits upp i riset. Fortsätt att lägga till lite buljong i taget i 20 minuter. Lägg i svampen, tomaten, rucolasalladen och citronsaften. Krydda med salt och svartpeppar enligt smak. Servera med parmesanost.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad av en kommentar,
så lämna gärna en rad eller två :)