4 april 2013

Belysning

Jag skulle vilja bli medlem på Fabriken, så nu håller jag på att skriva torsdagsteman. Veckans tema handlar om belysning. När det kommer till ljus i hemmet finns det ingenting som är lika vackert som naturligt ljus. Jag vill ha stora fönster med lätta gardiner som släpper in så mycket ljus som möjligt! När man vaknar på morgonen och kommer ut ur det mörka sovrummet och in i det vita, ljusa vardagsrummet som badar i solsken blir tillvaron alltid en aning bättre! Men nu är det ju så att man tyvärr inte kan ha naturligt ljus hela tiden, och det är i och för sej bra. Jag antar att man inte skulle uppskatta det lika mycket om det fanns där hela tiden, dessutom är solnedgångar och uppgångar väl värda den mörka natten och så vill man ju sova ibland. Men för de stunderna vi inte kan ha naturljus har man ju en hel del att välja mellan. Är det lite kvällsmys som gäller, eller gäster på middag finns det ju ingenting ljuvligare än ljus! Ljus är så lugnande och stämningsfulla att man fylls av värme i deras sken. Speciellt viktiga är ljusen under den långa mörka vintern, för då behöver man mysa till det lite extra.

När det kommer till lampor vill jag helst ha någonting extra, det har tagit mej väldigt länge att hitta lamporna som är rätta för mej. Vad som helst duger helt enkelt inte. Går man in i inredningsbutiker så finns det ett otroligt stort utbud lampor. Men jag är nog lite halvkräsen när det kommer till inredning. Är det inte perfekt eller något man kan fixa upp, då kommer det inte heller hem. Men nu har jag faktiskt lyckats hitta en och annan fin lampa. Det har till och med gått så långt att jag blev tvungen att sätta lampförbud för mej (ifall man inte råkar stöta på någonting alldeles extra)! Jag tycker om små bordslampor för mysbelys, kristallkronor, snirkliga taklampor, plafonder med extra snygga motiv och lampor som ger en känsla av lyx.

Data Rummet
Den nyaste lampan är en otroligt söt lite ljusröd grej i 50-tals stil. Den ger mej mitt bloggar ljus vid skrivbordet och jag är helt förtjust i den! I taket har jag en plafond med extra fint mönster.


Vardagsrummet
I vardagsrummet dinglar en otroligt fin, lite modernare kristallkrona, som ger ett otroligt fint sken genom prismorna. På Tv bordet står dessutom två lampor med fleur de lis ställningar till ett par jätte fina GreenGate lampskärmar. Att sätta en genomskinlig ljusslinga i en lykta, ger extra mys.

Köket
I köket har jag en vit snirklig takkrona, som lätt går att ändra utseende på genom att byta lampskärmarna.


Sovrummet
I sovrummet gäller en lite lyxigare lampa, som matchar fondväggens färg och i gången har vi en liknande lampa som vit.I vardagsrummet har vi en hel del mysbelys som vi vill knäppa på när vi ser på tv. För att inte måsta springa runt och tända alla lampor var för sej, kopplade jag istället alla myslamporna i en skarvsladd med avbrytare, då går det lätt att tända och släcka alla lamporna med bara ett enda klick.


2 kommentarer:

Jag blir så glad av en kommentar,
så lämna gärna en rad eller två :)