21 maj 2013

Ljuvlifierat Serveringsskåp

Nu har jag tagit på mej ett lite större projekt. Jag har länge velat hitta någonting fint att förvara mitt GreenGate porslin i, eftersom det gärna skulle få synas även då man inte använder det. Så ett vitrinskåp skulle det ju vara och ett lantligt sådant. Drömskåpet hittade jag på Tori och så körde vi iväg och hämtade skåpet för futtiga 25 €. Nu hade jag ett stort projekt framför mej. Det första var att slipa alltihop. Det gick ganska behändigt med slipmaskinen vi fick låna. Men mycket finslipning blev det ju såklart för hand. Sen var det dags att torka av trädammet. Och så var det målningens tur. För jag älskar vitt, vitt och vitt! Dubbelt lager blev det av färgen och det tog ju sin lilla tid. Jag använde Teknos möbelfärg 15 halvmatt. Jag har alltid varit förtjust i paneler och min favorit är nog pärlsponten, den är så lantlig och fin. Så jag var ju tvungen att lägga på lite pärlspont, det fick bli bak på den öppna hyllan. Och så skulle den ju målas. Det tog lite mindre än en månad för mej att få hela projektet klart, men det var väl värt det! Sen var det bara att rada in GreenGate grejorna och så var det klart!


Så här gick det till


Allting gick mycket behändigare med slipmaskinen, skåpet var färdigt slipat på bara 4 dagar!
Men något vidare roligt var det inte att sitta där i trädammet som yrde åt alla håll, 
det sved i både ögon och näsa.

Måla, måla, måla och måla!

Målandet tog en ganska god stund, eftersom vi har begränsat med utrymme att ha de olika delarna att 
torka på, så man fick alltid vänta ett par dygn före föregående sats hade torkat före man kunde ta nästa.

Men så äntligen...

Skåpet blev perfekt! Just så där lantligt som jag tycker om att ha det!

Allting blir så mycket finare med pärlspont i bakgrunden!


GreenGate prylarna trivs


Nu ser jag fram emot nästa projekt!

20 kommentarer:

 1. Vilket fynd för bara 25 euro, det blev helt ljuvligt, fint, fint!
  Kram, Monica från MINA TVÅ HEM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Jag är jätte nöjd, det var ett riktigt kap! Men så kostade det ju en del att restaurera. Men som sagt, det var det värt! :)

   Radera
 2. Verkligen ljuvligt!! :)Och jovisst blev det ett helt nytt skåp med pärlspont! Jag ser att det är ganska mycket kvistar på så jag hoppas du strök på kvistlack innan du målade?? Annars vill ju kvistarna blöda igenom så småningom. Men är den syrebehandlad eller lackad innan så borde det inte blöda,,hoppas det ifall du inte kvistlackat:)Visst e de kul att måla möbler fast det tar sin tid:) Fortsätt i samma stil! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Jaha, det hade jag inte tänkt på... Men man får hålla tummarna :) Det var lackat innan jag slipade, men då slipade jag ju bort lacket. Och färgen jag målade med innehåller lack.. Så man får väl bara hoppas på det bästa :) Ska man pensla hela skåpet med kvistlack, eller bara vid kvisthålen?

   Radera
 3. Wow, helt underbart ljuvligt :)

  SvaraRadera
 4. Okej, om den var lackad innan då klarar den nog sej, spelar ingen roll att man slipar bort lacken, för lacken har ändå trängt in och stängt av kvistblödningen,,,puuuuh tuuur!!! :) Och målar du med oljebaserad och inte vattenbaserad färg så brukar det också för det mesta stoppa kvistblödningen. Själv målar jag alltid med vattenbaserad färg och använder alltid kvistlack, utifall om att, på den säkrare sidan. Näj du kan bara dutta med pensel el. gnida in med svamp, papper på själva kvisthålen och såren och låt torka ett dygn. Nåt som jag också lärt mej under min tid som "målare" är att det går att måla vattenbaserat på en tidigare oljebaserad målning,, men ALDRIG tvärtom. Kan ju också vara bra att veta :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Det är bra att ha någon som har mera erfarenheter än jag att fixa upp möbler! Men då hade jag verkligen tur! Jag har också använt vattenbaserad :)

   Radera
 5. Fantastiskt! Jag har också ett liknande skåp, och jag har länge funderat på hur jag ska piffa upp det. Det där med panel bak på skivan är ju både supersnyggt och ger mer stadga åt skåpet. Använde du lim när du satte fast den? Hoppas du inte tar illa upp, för jag tänker sno idén av dig. :) Du kan gärna komma in och ge lite råd när ni kommer till Eskilom

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Vad roligt att du blev inspirerad av skåpet! Det är klart du får använda den idén. Jag ska bara varna att det jobbigaste i projektet var panelen, man måste mäta exakt rätt och så kan panelen vara lite böjd. Först satt vi lim bakom och så skruvade vi 5 skruvar bakifrån. En i varje hörn och en i mitten.

   Radera
 6. Fint blev resultatet! Fick en liten smaskig ide som skulle kunna vara pricken på i:t på skåpet, byta ut knopparna till några riktigt smaskigt söta i porslin kanske :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Jag hade också funderat på det först, men jag tror inte det blir av. Det kan bli för mycket eftersom vitrinet och hyllan ska fyllas med färg :)

   Radera
 7. Vad duktig du är. Och vad fint det blev, passar perfekt till Greengate. Grattis till fyndet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket för din fina kommentar! :)

   Radera
 8. Skåpet blev superfint! Du har gjort ett stort jobb, det blev ju ett helt nytt skåp som passar perfekt i ert hem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket :) Jag håller med, det är som gjort för oss!

   Radera
 9. Vad fint skåpet blev :). Gillar den massor.
  Ha en bra helg.
  Kram Erica

  SvaraRadera
 10. Så roligt att hitta till din blogg. Vilket underbart skåp du köpt och fixat till. Duktig du är. Nu lägger jag dig i blogglistan så jag ser när du uppdaterat. Kramis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du tycker om min blogg och vill följe den! Tack så mycket! Och tack för den fina komplimangen!

   Radera

Jag blir så glad av en kommentar,
så lämna gärna en rad eller två :)