19 november 2015

Fröknäcke

Nu tänker jag dela med mej, en av mina absoluta favoriter! Jag har lämnat vetemjöl om morgnarna och äter istället fröknäcke. Jag vet ju att majsmjöl (som fröknäcke innehåller) inte heller är så jättehälsosamt, men det känns ändå som att det är bättre än vetemjöl och mängden är ju mycket, mycket mindre än i vanligt bröd. Nu har jag också själv börjat baka fröknäcke. Inte alls så svårt som jag först trodde det skulle vara! Så nu tänkte jag dela med mitt recept med er!


Recept på Fröknäcke (1 plåt)
2 dl vatten
1 dl solrosfrön (skalade)
1 dl linfrön
½ dl sesamfrön
½ chiafrön
1 dl majsmjöl
0,25 dl olivolja
1 tsk fingersalt

Koka upp så du har 2 dl kokande vatten. Blanda alla frön och majsmjölet i en skål. Värm ugnen till 150 C. Häll vatten, olja och 
salt i blandningen. Blanda ihop och låt stå 15 minuter. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper direkt på en plåt med låga kanter. 
Lägg ett annat bakplåtspapper över och kavla eller tryck ut
smeten, så tunt det går. Sätt in i ugnen för 1 - 1½ timme. 
Låt svalna och bryt i bitar.

Världens enklaste recept och så otroligt gott!


2 kommentarer:

Jag blir så glad av en kommentar,
så lämna gärna en rad eller två :)