24 augusti 2016

Sverige Roadtrip

Hela mitt bloggande har varit på semester en lång tid nu! Delvis har vi haft så mycket för oss att det helt enkelt inte funnits tid. Och då vi varit hemma, har tiden fyllts upp med renoveringar av vårt hem. Men nu tänkte jag i alla fall ta tid åt mej och visa lite bilder från sommarens roadtrip.

I juli tog vi igen färjan över till Sverige och spenderade en hel ljuvlig vecka där! Det var shopping, upplevelser, camping, god mat, vin, trubadur och faktiskt lite Pokémon Go också (man måste ju prova vad det är hela världen pratar om). Från vår start till hemkomsten blev det 2220 km på sju dagar. En hel del alltså! Det var många nya städer vi hann besöka. Först körde vi såklart tvärs igenom till Jönköping, för att nästa dag åka och shoppa på Ullared, sedan följde vi västkusten ner till Skåne och tog oss upp längs med östkusten. Vi var in till Kristianstad, Sölvesborg, Karlskrona, Oskarshamn och Västervik. Jag älskar att åka in till små städer, de har alla så otroligt söta inredningsbutiker. Vi besökte Typarpsgrottan och Fotevikens vikingaby, både två väldigt roliga upplevelser.

Vår camping utrustning blev i år ytterligare lite mer fancy. Vi köpte ett litet bord och ett större tält. Det är så otroligt skönt med ett tält man kan stå i!

Efter lite småshopping i Kungenskurva startar vi mot Jönköping

Soligt i Jönköping

Mycket fynd, som vanligt ;)

Grillning på beachen i Tvååker

Ljuvlig solnedgång i Lomma

Första försöket med nya tältet

Roadtrip bil

Pokémon Go på natten ute på bryggan i Lomma

Ett besök till Fotevikens vikingaby


Glass i Kristianstad

Camping i Sölvesborg

Typarpsgrottan var mycket spännande! Verkligen värt ett besök!

Vacker dörr i Sölvesborg

Minigolf hör väl till campinglivet

Ben fixar till pulled pork pitas på trangian

Västervik

Ljuvigt café i Västervik: Tant Grön


2 kommentarer:

  1. Ser ut som en riktigt härlig roadtrip! :) Ullared känns som ett ställe man borde besöka någon gång i livet ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, vi har åkt dit tre år i rad nu och varje gång har vi fyndat en vagn full med både grejer till oss och julklappar :)

      Radera

Jag blir så glad av en kommentar,
så lämna gärna en rad eller två :)