3 december 2012

Nya Itis Smyger Fram

När köpcentret Itäkeskus för en tid sen bestämde sig att göra om sin image och ändrade namnet till smeknamnet Itis funderade man nog vad som egentligen kunde ändra. Var det verkligen nödvändigt med en så stor renovering? Men nu när det bit för bit börjar bli färdigt måste man nog medge att man är aningen imponerad faktiskt. Köpcentret är mycket attraktivare nu med sina nyrenoverade utrymmen. Men det var inte förrän igår som jag märkte den riktiga effekten av den nya imagen:

Jag höll alltså på att svimma igår när jag i misstag hamnade in på Itis hemsidor och råkade läsa att de ska öppna New Yorker där. Jag föll ju nästan av stolen! Ni som inte vet, så är det alltså frågan om en ungdoms/ung vuxen klädbutik från Tyskland. Det är en av mina favoritbutiker i Tallinn och orsaken till att vi varje gång vi kommer till hamnen hoppar på en taxi för att åka till Kristiine Keskus (köpcentret rekommenderas pga många andra fina butiker också). Men nu äntligen(!!) ska alltså New Yorker komma till Finland och den första butiken i vårt land kommer till köpcentret närmast mej. Kan man ha det bättre nu? Nu får man bara hoppas att de skyndar på med The Grand Opening, för jag har väldigt svårt att bärga mej!

Annat nytt är BikBok, en norsk ungdoms modebutik, och Cubus, en skandinavisk klädbutik för unga, som båda öppnade förra fredagen. BikBok var en ny butik för mej.. tror jag.. om inte jag har varit i den i Sverige.. minns inte. Men Cubus är en välbekant favvo som länge funnits i Sverige. Lite kritik får ändå Cubus i Finland, eftersom de inte har herrmode på hyllorna, vilket de har i Sverige. Men jag antar att allting kommer i sinom tid.

Ur & Penn ska också öppna en butik i Itis bara de hinner. Det är en svensk smyckesbutik som är inriktad på klockor. Jag har aldrig hittat något i den butiken, men det är alltid roligt när det kommer nya butiker till Finland. Den första kom faktiskt det här året. På sommaren besökte jag en i Lahtis.

Och efter allt omkring vandrande och spanande efter nya butiker kan jag stolt säga att jag bara kom hem med ett par örhängen. Jag vet att de är lite extrema, men jag antar att det var det jag föll för.
Så här riktigt tyst måste jag väl ändå medge att jag nog lade ett och annat på reservation.. just in case liksom...
Jag rekommenderar varmt att besöka Itis, det börjar ta sig där småningom och de nya butikerna får man inte missa!4 kommentarer:

 1. WOOOW!När kommer New Yorker?? :D *hoppa och studsa*

  SvaraRadera
 2. Jag vet inte.. stod inte, men jag såg utrymmet de ska ha butiken i och det såg lovande ut :) Jag tror det är frågan om rätt så stort utrymme :) Men där var nog mycket kvar att fixa, men de där byggubbarna är ju så duktiga :)

  SvaraRadera
 3. Du är nog bara så härlig med ditt shoppande o. allt fint du hittar, btw. Cubus finns i Forum bakom Kappahl vid hissarna. Där har t.o.m. jag shoppat ngt. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo de vet jag, men jag har saknat den i Itis :) Närmare roligare!
   Mästar shoppare :) dåligt för sparkontot bara :/

   Radera

Jag blir så glad av en kommentar,
så lämna gärna en rad eller två :)